20.10.2025
Дубль күні мен кәсіптік бағдар беру апталығы аясында біздің мектепте ас блогында қызықты және танымдық акция өтті. Іс-шараның мақсаты-оқушыларды мектептегі ең маңызды және қажетті мамандықтардың бірі — аспазшы және мектеп асханасының қызметкері мамандығымен таныстыру.
Таңертеңнен бастап балалар ас блогы қызметкерлерінің рөлдерін сынап көрді: олар өнімдермен кездесті, үстелдерге қызмет көрсетуге көмектесті, тазалықты қадағалады, ең бастысы — бүкіл асхана ұжымының қалай үйлесімді және жауапкершілікпен жұмыс істейтінін байқады. Тәжірибелі тәлімгерлердің — біздің тамаша аспаздарымыздың жетекшілігімен оқушылар санитарлық нормаларды сақтауды, міндеттерді дұрыс бөлуді және командада жұмыс істеуді үйренді.
Практикалық бөлім барысында балалар мектеп тағамдарын дайындау қаншалықты еңбек пен назар аударуды қажет ететінін білді. Көкөністерді кесуден бастап ыстық түскі асқа дейін әр қадам оқушылардың денсаулығына деген сүйіспеншілікпен және қамқорлықпен жасалады.
Оқушылар аспаз мамандығын қайдан алуға болатыны, бұл жұмыс үшін қандай қасиеттер маңызды және қалай алуға болатыны туралы сұрақтар қойды